Finaledag van Libéma Open 2024: Een dag vol verrassingen en topwedstrijden

jun 16 , 8:27 Sport
tennis 2585621 960 720
Vandaag is de finaledag van het Libéma Open 2024, en u kunt zich verheugen op een reeks spannende wedstrijden en evenementen. Door de regen van zaterdagavond is het speelschema opgeschoven, waardoor er vandaag extra wedstrijden te zien zijn.
Vroege vogels kunnen om 10:30 uurde derde set van de halve finale tussen Liudmila Samsonova en Ekaterina Alexandrova verder volgen. Samsonova had al matchpoint, maar Alexandrova wist de tweede set te winnen in een tiebreak, waardoor een beslissende derde set nodig was.
Op het Centraal op Centre Court zullen vandaag de enkelspelfinales voor zowel de mannen als de vrouwen het hoogtepunt van de dag vormen.Bianca Andreescu, de voormalige US Openkampioene, viert vandaag haar 24ste verjaardag en staat in haar eerste finale sinds 2022. Andreescu heeft op indrukwekkende wijze de halve finale gewonnen van qualifier Dalma Galfi en eerder in het toernooi Naomi Osaka verslagen in een thriller van een kwartfinale. Mocht Ekaterina Alexandrova haar derde eindzege op rij behalen, dan schrijft ze geschiedenis als de recordkampioene van Libéma Open, een prestatie die haar naast legendarische namen als Pat Rafter en Nicolas Mahut zou plaatsen.
De titel bij de mannen gaat dit jaar de grens over, na twee jaar met Nederlandse winnaars (Tim van Rijthoven in 2022 en Tallon Griekspoor in 2023). De finale wordt gespeeld tussen de AustraliërAlex de Minauren de AmerikaanSebastian Korda. De Minaur won eerder dit seizoen in Rotterdam van Korda in twee sets, maar Korda leidt de onderlinge ontmoetingen met 2-1. Het belooft een spannende wedstrijd te worden op het Brabantse gras.
Om 11:00 uur staatvoor wat luchtiger vermaak ide Legend Challenge op baan 3. De Nederlandse tennisserRobin Haaseneemt het op tegen de 14-jarigeStan Putin een matchtiebreak. Een mooie kans om jong talent in actie te zien tegen een ervaren speler.
Programma overzicht:
  • 10:30 uur: Derde set halve finale Samsonova vs. Alexandrova
  • 11:00 uur: Legend Challenge met Robin Haase en Stan Put
  • Centraal: Enkelspelfinales op Centre Court

    • Vrouwendubbelfinale
    • Vrouwenenkelspelfinale met Bianca Andreescu
    • Mannenenkelspelfinale tussen Alex de Minaur en Sebastian Korda
Met een vol programma en een mix van intense competitie en luchtiger entertainment belooft de finaledag van Libéma Open 2024 een onvergetelijke ervaring te worden. Zorg dat u er bij bent voor een dag vol tennis op topniveau!
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.