Midden in zijn laatste jaar bij Cappella Pratensis blikt artistiek directeur Stratton Bull terug, maar ook vooruit

jul 10 , 13:19 Nieuws
cappella
Als volger van Cappella Pratensis hoorde u ongetwijfeld dat ik besloten heb terug te treden als artistiek directeur. Per 1 januari 2025 draag ik de fakkel over aan Tim Braithwaite en Peter de Laurentiis: het nieuwe team staat klaar om de Cappella naar nieuwe hoogtes te tillen.
Voor mij is het een spannende tijd, waarin ik met dankbaarheid terugkijk op meer dan 35 jaar als “Cappellaan”. De wereld van de renaissancepolyfonie is in die jaren enorm geëvolueerd en blijft zichzelf steeds heruitvinden. Ik ben trots op de bijdrage die de Cappella heeft geleverd om de essentie van dit schitterende repertoire te doorgronden.
De komende maanden zullen tot aan de finish boeiend zijn, met een volle concertkalender en vele activiteiten. Na ons eerste optreden ooit in Zweden, begin juni op het Stockholm Early Music Festival, waren we in de Verenigde Staten, waar we twee concerten en een workshop gaven op het legendarische Berkeley Festival and Exhibition in Californië.
Terug in Europa treffen we voorbereidingen voor concerten op grote festivals voor oude muziek in York, Antwerpen en Utrecht. Ook treden we voor het eerst op in Brighton (Engeland), Bauska (Letland) en in Provins en Verdelot (Frankrijk).
In oktober gaan we terug naar de Verenigde Staten met concerten in Boston, New Haven (Yale University) en Ohio. Ook in Mons en Tilburg staan concerten gepland.
In november presenteren we samen met onze vrienden van het Sollazzo Ensemble vijf uitvoeringen van het Feest van de Zwaan in het kader van Festival Oude Muziek Tournees. Tijdens de concerten in Amsterdam, Utrecht, Almere, ’s-Hertogenbosch en Maastricht kunt u dan genieten van dit vierde project in de serie Bossche Koorboeken (net uitgebracht op cd en zeer goed ontvangen).
Dit bijzondere jaar sluiten we af met een serie Kerstconcerten in Nederland en België: Breda, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Leuven. Deze concerten vormen de opmaat naar het vijfde en laatste hoofdstuk van ons project rond de Bossche Koorboeken. Daarna begint voor mij persoonlijk een nieuw hoofdstuk met nieuwe uitdagingen en in nieuwe verantwoordelijkheden—maar de muziek van Josquin en consorten zal ongetwijfeld de hoofdrol blijven spelen!
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan