Nederlaag FC Den Bosch bij Jong PSV

Na een extra lange rustperiode, waarin de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen geen doorgang vond door de barre weersomstandigheden, ging FC Den Bosch op vrijdag 19 februari op bezoek bij Jong PSV. Bij Den Bosch keerde Rik Mulders terug in de basiself na een blessure. Hij verdreef hiermee Christophe van Zutphen naar de bank.

Het duel op De Herdgang begon redelijk gelijk opgaand. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen, waarbij Den Bosch zelf de grootste kreeg; Paco van Moorsel schoot de bal van dichtbij tegen de bovenkant van de lat. Na de openingsfase namen de Eindhovenaren het initiatief langzaam over. Dit leidde in de 25e minuut dan ook tot een openingstreffer voor Jong PSV. Rechtsachter Shurandy Sambo verschalkte doelman Van der Steen en zette daarmee zijn team op een 1-0 voorsprong. Die openingstreffer leek de thuisploeg vleugels te geven. Met name spits Fodé Fofana, die in het heenduel in De Vliert ook al een hoofdrol pakte, zorgde met zijn snelheid en individuele kwaliteit voor veel gevaar. Toch was het FC Den Bosch dat op slag van rust nog dé kans kreeg op een gelijkmaker. Groningen-huurling Romano Postema schoot een bal van dichtbij over het doel, waarna enkele minuten later ook Junior van der Velden een aardige kopkans op een gelijkmakend doelpunt liet liggen.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Jong PSV bleef constant druk zetten op de Bossche defensie, die op hun beurt veel moeite hadden met de snelheid van de aanvallers van de Eindhovenaren. Toch had Den Bosch binnen het kwartier stiekem de gelijkmaker kunnen binnenprikken via Ringo Meerveld. Zijn inzet van dichtbij werd op het laatste moment geblokt. Het bleek een spaarzaam moment van Bossche kant te zijn in de tweede helft. Den Bosch probeerde wel op zoek te gaan naar een gelijkmaker, maar tot grote kansen kwam het niet. Daarentegen verzuimde ook Jong PSV om de wedstrijd in het slot te gooien. De grootste kans in het tweede bedrijf kwam op naam van invaller Nigel Thomas. Hij schoot namens de thuisploeg van dichtbij de bal tegen de voeten van Wouter van der Steen.