Heroes Den Bosch verslaat ZZ Leiden

De basketbalklassieker tussen Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden, kortweg ZZ Leiden, is zaterdagavond met 106-90 een prooi geworden voor de Bosschenaren.

In de Maaspoorthal startte Heroes uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van coach Jean-Marc Jaumin dicteerde tegen de koploper vanaf het allereerste kwart.
Bij rust stond Heroes Den Bosch op een 50-40 voorsprong. Deze marge groeide in de tweede helft naar maximaal twintig punten.

Pas in het vierde kwart leek het er heel even op dat ZZ Leiden terug zou gaan komen, maar Heroes was tijdig weer bij de les om de zege over de streep te trekken en voor de tweede keer dit seizoen de klassieker op zijn naam te schrijven.

Dinsdagavond werden de Bosschenaren nog in eigen huis uitgeschakeld in de FIBA Europe Cup. Het Poolse Arged BMSLAM Stal Ostrów was in de achtste finale met 92-83 te sterk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan