Jong FC Utrecht en FC Den Bosch scoren niet (0-0)

Op maandagavond nam FC Den Bosch het op tegen Jong FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard wisten beide ploegen niet te scoren. 0-0. Ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Telstar van vorige week wijzigde trainer Tomasz Kaczmarek zijn ploeg op maar liefst vier plaatsen. Stan Maas, Evangelos Patoulidis, Joey Konings en Dennis Gyamfi maakten plaats voor Jorn van Hedel, Steven van der Heijden, Nikolaj Möller en Teun van Grunsven.

De eerste kans van de wedstrijd was in de vierde minuut voor Steven van der Heijden. Met een snelle vrije trap stuurde Ibane Bowat Ryan Leijten weg die de bal voorgaf. Het schot van Steven van der Heijden werd geblokt. Via Teun van Grunsven kwam er in de tiende minuut opnieuw een grote kans voor FC Den Bosch. Een vrije trap van Tomas Kalinauskas aan de zijlijn werd door de verdediger op de lat gekopt.

Jong FC Utrecht kreeg na een klein kwartier haar eerste kans. Een goede diepe bal vanaf het middenveld zette Anthony Descotte één-op-één met Wouter van der Steen, maar hij maakte zijn doel goed klein en voorkwam zo dat Jong FC Utrecht op een een 1-0 voorsprong kwam. Een lange bal van achteruit was een kwartiertje later minuut goed voor de volgende kans voor Jong FC Utrecht. De bal leek over de achterlijn te gaan, maar hij bleef toch binnen. Mees Rijks kreeg in de zestien een schietkans, maar Wouter van der Steen redde met zijn voet.

De eerste tien minuten na rust brachten niet veel spektakel. FC Den Bosch was iets sterker, maar kwam niet tot kansen. Met een drievoudige wissel na 67 minuten aan de kant van FC Den Bosch greep trainer Tomasz Kaczmarek in. Joey Konings, Dennis Gyamfi en debutant Ilias Boumassaoudi kwamen het elftal versterken.

Mees Rijks was de man met de meeste kansen aan de kant van Jong FC Utrecht. Een kwartier voor tijd kreeg hij de bal recht voor het doel van Wouter van der Steen. Hij schoof de bal voorlangs. De laatste doelpoging van de wedstrijd was voor FC Den Bosch. een vrije trap vanaf de rechterkant van de zestien belandde op het hoofd van Teun van Grunsven, hij kopte net over.

Volgende week speelt FC Den Bosch haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Almere City. Nog geen kaartje? Ga dan snel naar onze online ticketshop.

Jong FC Utrecht: Gadesla, Boumenjal, Kluivert, Leliendal, Jenner, Rijks, Shein, Augustinus-Jensen (70, Felicia), Descotte, Reijnders (70. Edhart), St. Jago

FC Den Bosch: Van der Steen, van Hedel (89. Patoulidis), van der Heijden (70. Boumassaoudi), Möller, de Groot (70. Gyamfi), van Grunsven, Kalinauskas (70. Konings), Mulders, Leijten, Hammouti, Bowat (81. Ryan)