Grote nederlaag FC Den Bosch bij FC Dordrecht

Foto: Kees Vos fotografie

FC Den Bosch beleefde een rampzalige avond in Dordrecht. De Bosschenaren hadden weinig in te brengen tegen een sterker FC Dordrecht.  FC Den Bosch had twee wijzigingen in de basisopstelling vergeleken met de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Door de schorsing van Zelalem begint Ogbaidze aan de aftrap. Luke Mbete is terug van blessureleed, Maas zit weer op de bank.

De Bosschenaren keken al snel tegen een achterstand aan. Binnen twee minuten kon Schuurman vanaf het middenveld dwars door de verdediging heen Kriwak wegsturen. De pass in de ruimte creëerde veel tijd voor de spits en hij kon oog-in-oog met Ojrzynski rustig de bal in de verre hoek plaatsen. 1-0.

FC Den Bosch moest zich echt in de openingsfase hergroeperen, want de thuisploeg had het meeste balbezitl. In de achtste minuut zorgde dat ervoor dat Segecic kon aanleggen voor een afstandsschot. Deze keer ging de bal niet tegen de touwen maar ging hij, op een haar na, naast het doel.

In de 18e minuut begon FC Dordrecht weer aan een aanval. Een lange bal vanaf de keeper zorgde meteen voor veel diepgang. Suray kon zelfs met bal tot aan de achterlijn komen. Diezelfde Suray trok hem terug met een pass voorlangs. Via een aantal benen viel de bal precies in het midden van het zestienmetergebied. Segecic kon daardoor vanaf korte afstand uithalen, mede door de drukte voor de ogen van de keeper, was Ojrzynski kansloos. 2-0.

Na een kwart wedstrijd kwamen de Bosschenaren weer aan voetballen toe. Een indraaiende corner van Vicario zorgde voor veel gevaar en resulteerde in een vrije kopkans voor Mbete. De verdediger kopte feilloos de bal vanaf dichtbij binnen en maakte daarmee gelijk zijn eerste doelpunt voor de club. 2-1!

Waar we net zagen hoe Mbete wist te scoren, begon FC Dordrecht gelijk weer aan een gevaarlijke aanval. Na een pass van Kriwak mocht Segecic weer uithalen in het strafschopgebied. Deze keer laag en hard maar het resultaat was hetzelfde. Weer een goal voor de Schapenkoppen. 3-1.

De eerste helft wilde er nog weinig lukken bij Bossche kant. Paar uitbraken bloedden dood als het in de buurt van de zestien kwam. FC Dordrecht bepaalde dus het spelbeeld en mocht op comfortabele voorsprong komen. Aantal hachelijke situaties achterin bij FC Den Bosch liepen nog goed af waardoor de ploeg uit Zuid-Holland niet nog verder kon uitlopen. De ruststand was dus ook 3-1.

De tweede helft begon gelijk met pit vanaf Bossche kant. Gyamfi kwam met de bal aan de voet de zestien in en kapte zijn directe tegenstander goed uit. De actie zorgde ervoor dat hij met zijn mindere linkerbeen moest schieten. Dit ging hem goed af maar de bal raakte helaas de buitenkant van de paal.

Om de betere start aan de tweede helft voort te zetten besloot trainer Kaczmarek een dubbele wissel door te voeren in de 55e minuut. Mulders en Oulad M’hand kwamen erin voor De Groot en Ogbaidze.

In de tweede helft leek het er op alsof de Bosschenaren terug in de wedstrijd konden komen, dat bleef alleen van korte duur. In de 62e minuut waren de Schapenkoppen weer aan de beurt namelijk. Schuurman schoot van afstand maar die bleef binnen het bereik van Ojrzynski. Die verwerkt de bal niet goed, waardoor de bal weer in het bezit was van de thuisploeg. Zij werden daardoor in gelegenheid gesteld om op doel te schieten. Deze keer was het Shein die met een aangeraakt schot de keeper wist te verschalken. 4-1.

Door bekers op het veld, oftewel vreugdebier aan de kant van FC Dordrecht, werd kort na het doelpunt de wedstrijd ook gelijk even stilgelegd door de scheidsrechter. Na een pauze van ongeveer 10 minuten kon de wedstrijd hervat worden.

In de slotfase breidde de thuisploeg de voorsprong nog eens uit. In de 81e minuut kreeg van Grunsven de bal ongelukkig op zijn hand. De bal ging op de stip en werd binnengeschoten door Suray. 5-1.

De laatste fase was stroperig en zorgde voor geen verassingen meer. Hierdoor verliest FC Den Bosch in Dordrecht. Volgende week hebben de Bosschenaren twee thuiswedstrijden. Aanstaande woensdag begint voor FC Den Bosch het bekeravontuur. In eigen huis komt Eredivisionist Excelsior op bezoek. Op zaterdagavond is Jong FC Utrecht de tegenstander. Nog geen kaarten? Klik dan hier! Tot dan!

Op woensdagavond eerst de bekerwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam en op zaterdagavond wordt er gespeeld tegen Jong FC Utrecht. Tot dan

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen