FC Den Bosch versterkt zich met middenvelder Thijs van Leeuwen

17 mei , 12:10 Sport
thijs van leeuwen site
Thijs van Leeuwen (22) maakt de overstap naar FC Den Bosch. De middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar. Van Leeuwen maakte zijn profdebuut voor FC Twente.
Bij die club, waar hij ook zijn opleiding genoot, speelde hij 21 duels in de Eredivisie. Via een verhuurperiode bij Almere City FC en anderhalf jaar TOP Oss, strijkt Van Leeuwen nu in ‘s-Hertogenbosch neer.
Thijs van Leeuwen: “FC Den Bosch is een mooie club die erg professioneel op mij overkomt. De faciliteiten zijn prima en onder andere de inpandige gym staat me erg aan. Ik ben een aanvallende middenvelder met een drang naar voren, die graag risico neemt op het veld. Ook zie ik mezelf als een verbindingsspeler tussen de verdediging en de aanval. In en rondom de zestien ben ik vaak te vinden om zoveel mogelijk kansen te creëren. Ik heb zin om te starten bij FC Den Bosch!”
Technisch directeur Bernard Schuiteman: “Met Thijs halen we een centrale/aanvallende middenvelder die de blik naar voren heeft en die beschikt over een goed gevoel voor ruimtes tussen de linies. Hij is een speler die in staat is om met een hoge intensiteit te spelen. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij al behoorlijk wat ervaring. Ook op een hoger niveau. Daarnaast zie ik nog heel veel ruimte voor Thijs om zich door te ontwikkelen. In de eerste gesprekken met hem voelde ik een duidelijke honger naar deze uitdaging bij FC Den Bosch. Wij waren voor komend seizoen nog op zoek naar een speler met zo’n profiel. Met Thijs hebben we dat gat opgevuld. Dit is een uitstekende match.”
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan