Heroes Den Bosch brengt in kolkende Maaspoort de stand op 2-1 tegen Donar

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door Bob van Oosterhout bekend gemaakt dat het nummer 7, behorende aan Stefan Wessels, ook voortaan in de Maaspoort zal komen te hangen. Het nummer 7 is dus vanaf nu “retired” en dat werd onder een luid applaus begroet in de Maaspoort.

Vol overgave komt Heroes Den Bosch op een 12-5 voorsprong in het begin van de wedstrijd. Als Jito Kok even later keihard de stand op 16-8 dunkt is daar de eerste time-out van Donar Groningen. De thuisploeg loopt dan uit naar 22-12 en ziet al 6 spelers op het scorebord staan. Donar moet het dan qua scores hebben van Meeks en Gabrovsek wat op dat moment niet genoeg is om het gat te verkleinen. Sterker nog, Donar komt er niet meer aan te pas in dit eerste kwart, wat met 37-22 overtuigend naar Heroes Den Bosch gaat.

Ook in het begin van het tweede kwart blijft Heroes Den Bosch het overwicht houden. DJ Fenner, Austin Price en Boy van Vliet zorgen voor een 47-29 voorsprong die even later, halfweg het kwart 19 punten bedraagt, 49-30. Kok en van Vliet mogen dan meerdere keren naar de vrije worp lijn omdat Donar moeite heeft de aanvalsdrift van Heroes Den Bosch af te stoppen. Met nog drie minuten te spelen staat er dan een 55-39 score op het bord. Toch knabbelt Donar wat van die achterstand af en een minuut later is het 55-44. De intensiteit blijft aan beide kanten aanwezig, Gabrovsek moet even naar de kant met een hoofdwond, en beide ploegen kunnen even later de kleedkamer opzoeken bij een 61-47 stand.

Hollanders opent dan het kwart voor Donar met een driepunter, 61-50. Meer scores zijn er de eerste 4 minuten niet te noteren en even later gaat de 3e speler van Donar, Adetunji ook naar de kant. Voor de derde keer een review door de scheidsrechters, maar wederom is er niks aan de hand. Heroes Den Bosch gaat er, met de Maaspoort er vol achter, nog eens goed tegenaan en komt snel op een 67-50 voorsprong. Vlak voor het einde van het kwart laat DJ Fenner de 9e driepunter van de thuisploeg noteren waarna Tomsick de stand op 80-70 zet na drie kwarten.

Donar brengt het verschil dan terug naar 8 punten, 83-75, stoot door naar 85-80. Lee Moore en Kok brengen de stand dan naar 89-82 en de laatste vijf minuten zijn in gegaan. Roberts Stumbris gooit dan met een driepunter de marge weer in de dubbele cijfers, 92-82 waardoor er wat lucht komt bij de thuisploeg. Het blijft voor de thuisfans billenknijpen want met nog minder dan twee minuten te gaan is de stand 94-86. Toch komt Heroes Den Bosch niet meer in de problemen en kan via deze 100-90 overwinning de stand op 2-1 zetten in deze serie.

Heroes Den Bosch had 7 spelers in de dubbele cijfers waarvan Sherron Dorsey-Walker het productiefst was met 18 punten, gevolgd door Lee Moore met 16 punten. Voor Donar kwam John Meeks tot 21 punten, Nick Tomsick was goed voor 20 punten.

Bron: Rob de Keijzer

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan