FC Den Bosch verliest met 2-1 van RKC Waalwijk

FC Den Bosch heeft vrijdagavond de derby tegen RKC Waalwijk niet weten te winnen. In het Mandemakers Stadion werd het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Het begin is voor FC Den Bosch. Het eerste schot kwam van Danny Holla en een voorzet van Darri op Brouwers wordt gestopt. Ondanks het sterke begin had de Bossche defensie moeite met de snelheid van RKC-aanvaller Sow. Laatstgenoemde man was ook betrokken bij de 1-0. Na een actie komt hij één-op-één met doelman Van der Steen, hij kon de bal afleggen en Seys schoof binnen.

FC Den Bosch bleef na de tegentreffer aandringen, maar tot grote kansen kwamen ze nog niet. Net voor rust komt de bal voor de voeten van Rienstra, die de de bal buiten het bereik van Van der Steen binnenschoot. De Bossche ploeg ging met een 2-0 achterstand de rust in.

Na rust kreeg FC Den Bosch gelijk een kans. De Bossche ploeg drong aan en zocht wat meer de aanval. Een afgeslagen bal uit een corner in de 74e minuut werd door Beltrame in één keer op de pantoffel genomen. Zijn inzet plofte bij de tweede paal binnen, 2 tegen 1. Na deze goal ging FC Den Bosch vol voor de gelijkmaker. Een paar scrimmages voor de goal van RKC, maar tot een grote kans kwam het niet meer. RKC Waalwijk kwam nog twee keer dichtbij met een bal op de paal van Quasten en een schot op de lat van Maatsen, maar ook zij kwamen niet meer tot een doelpunt. FC Den Bosch verliest de wedstrijd met 2-1.