FC Den Bosch speelt gelijk tegen FC Volendam

FC Den Bosch heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Na 90 minuten gingen beide ploegen met een punt het veld af.

De ploeg uit Volendam zette hoog druk in de eerste 5 minuten. FC Den Bosch probeerde er combinerend doorheen te komen, maar zonder succes. Na tien minuten spelen was het Sappinen die de eerste Bossche kans miste. De spits werd na goed combineren van Beltrame en Blummel vrij voor keeper Van Stappershoef gezet, maar wist niet te scoren. Tien minuten later moest doelman Wouter van der Steen reddend optreden. Aanvaller Van der Moot kon vrij inschieten, maar zijn inzet kon gestopt worden door de Bossche keeper. Enkele minuten later was het helaas wel raak. Boy Deul kon uithalen vanaf een meter of 20 en schoot de bal goed binnen, 0-1. Vlak voor rust moest Luuk Brouwers het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Danny Holla. De ploegen gingen de rust in met een 0-1 tussenstand.

Na rust werd Brahim Darri vervangen door Vincent Vermeij. FC Den Bosch zette goed druk aan het begin van de tweede helft, en daar kwam gelijk een prachtig doelpunt uit. Sven Blummel kon een voorzet van Amine Khammas met een omhaal geweldig binnen schieten. Hiermee bracht hij FC Den Bosch weer op gelijke hoogte.

Na de gelijkmaker kwam FC Den Bosch nog een aantal keer dichtbij om de voorsprong te pakken. Vermeij kwam met een inzet van dichtbij, maar de bal werd door een Volendammer van de lijn gehaald. Even later kwam Sappinen net te kort om een voorzet van Khammas binnen te koppen. Holla wist de bal te verlengen met de hak, maar hij zag zijn poging in het zijnet eindigen. Hiermee blijft de stand steken op 1 tegen 1 en houden beide ploegen een punt over aan het duel in De Vliert.