FC Den Bosch wint in slotfase van Roda JC

FC Den Bosch heeft in de slotfase drie punten weten te behalen in Kerkrade. Na 90 minuten stond er 0-2 op het scorebord en neemt de Bossche ploeg drie belangrijke punten mee naar Den Bosch.

In de eerste helft was er geen duidelijke bovenliggende partij. Bij zowel FC Den Bosch als Roda JC was er af en toe een uitbraak met een schot op goal of een doelpoging van dichtbij. In de 22e minuut was Roda JC dichtbij. Djim kwam een teenlengte tekort om in de zestienmeter de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak daarna was het FC Den Bosch dat op 0-1 had kunnen komen. Khammas legde breed op Beltrame maar die was teveel uit balans om krachtig te kunnen inzetten.

Na ruim 30 minuten was het Holla die de bal ineens op de slof nam in de zestienmeter. De bal vloog nog maar net naast. Vlak voor rust waren het Werker en Van Eijma die allebei van dichtbij konden inschieten. Van der Steen moest reddend optreden en wonder boven wonder ging die bal er niet in.

In de tweede helft moest Wouter van der Steen meteen weer in actie komen. Remans kon uithalen, maar Van der Steen redde met de voeten. Kort daarna was de kans aan Beltrame. De Italiaan brak uit na een steekpass van Brouwers en kon ver doorlopen. Uiteindelijk schoot hij maar net naast het doel.

Het duel begon wat meer los te komen en er kwamen kansen over en weer. Tien minuten voor tijd kreeg FC Den Bosch drie kansen op rij. Van der Sande en Brouwers kregen beide de bal niet achter keeper Novakovic.

In de slotfase zocht FC Den Bosch de aanval. Inmiddels waren er 90 minuten gespeeld en stond het nog altijd 0-0. Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen… Vincent Vermeij weet in de laatste minuut FC Den Bosch op voorsprong te zetten! Hij benutte de ruimte die Roda JC weggaf goed en kon de bal zo binnen schieten, 0-1! En daar bleef het nog niet bij en het geduld werd getest in Kerkrade. In de 92e minuut brak de Bossche ploeg weer uit. Ditmaal was het Beltrame die de bal het net in schoot, 0-2!

Bron: FC Den Bosch