FC Den Bosch komt net tekort in Leeuwarden

In een goedgevuld Cambuur Stadion in Leeuwarden stond FC Den Bosch voor de loodzware klus om met een resultaat terug te keren richting de hoofdstad van Noord-Brabant. Met in het achterhoofd dat Cambuur haar eerste thuiswedstrijd met 5-0 van Go Ahead Eagles wist te winnen, wachtte de Bosschenaren een heet avondje.

Na een stroeve start waarin Cambuur binnen zes minuten op fortuinlijke wijze via de kluts de score wist te openen, kwam FC Den Bosch naar mate de eerste helft vorderde steeds beter in het spel. Dit resulteerde dan ook in een terechte gelijkmaker via aanvoerder Danny Verbeek die een voorzet vanaf de linkerkant onberispelijk in de verre hoek binnenschoot. Enkele minuten later kreeg Meerveld nog een aardige mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zijn inzet eindigde in de tribune.

Na de pauze leek FC Den Bosch aanvankelijk de wedstrijd onder controle te hebben. Het creëerde via Rodrigues een grote kans op 1-2, maar de Portugese buitenspeler schoot na prima voorbereidend werk van Van Moorsel de bal hoog over het doel. De thuisploeg kon daar in de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf niets tegenover stellen. Een strafschop hielp de thuisploeg in het zadel. De tot dan toe onzichtbare Robert Mühren schoot zijn ploeg vanaf de stip op een nieuwe voorsprong. Nog geen vijf minuten later wist de zelfde Mühren opnieuw het net te vinden en leek daarmee zijn ploeg naar een overwinning te schieten.

Met het inbrengen van verdediger Robin Voets als pinchhitter probeerde Erik van der Ven nog wat te forceren. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer (3-2) in de zevenenzeventigste minuut van de voet van wederom Verbeek. Een Bosch slotoffensief bleef echter uit.

Bron: FC Den Bosch