Voorbeschouwing FC Den Bosch – NEC

Foto: Kees Vos Fotografie

Vrijdag 13 september treft FC Den Bosch in NEC een tegenstander die – ondanks de wat meer bescheiden intenties – dit seizoen nog altijd een gevaarlijke outsider is wanneer het gaat om promotie.

Nadat NEC in 2017 degradeerde werd er flink geïnvesteerd in de selectie om de club zo snel mogelijk weer terug te laten keren naar de Eredivisie. In het eerste jaar streed de club nog tot het einde mee voor de titel, maar eindigde het uiteindelijk op de derde plek. Het afgelopen seizoen liep echter uit op een grote teleurstelling. Dankzij een goede eindsprint wist NEC nog wel als 9e te eindigen en zo een plek voor de Play-Offs te bemachtigen. Maar daar werd de Nijmegen Eendracht Combinatie, zoals de club officieel heet, echter al direct in de eerste ronde door de latere promovendus RKC Waalwijk uitgeschakeld.

Vanwege de moeizame financiële situatie kon de club dit seizoen geen risico’s meer nemen en moest er zelfs flink bezuinigd worden. Er werd afscheid genomen van spelers die zwaar op de begroting van de club drukten, zoals Sven Braken, Anass Achabar en ex-huurling van FC Den Bosch, Brahim Darri. Tegelijkertijd werden veel jeugdspelers doorgeschoven naar de selectie, waardoor de gemiddelde leeftijd nu 21,5 jaar is. Maar met spelers zoals Josef Kvída, Rens van Eijden, Joey van den Berg, Tom Overtoom, Etien Velikonja en oud-FC Den Bosch speler Randy Wolters beschikken de Nijmegenaren nog altijd over veel kwaliteit en ervaring.

De buitenwacht zal dus nog erg veel van NEC verwachten, maar de fanatieke fans zullen moeten inzien dat de club dit seizoen waarschijnlijk toch een minder prominente rol zal gaan spelen. NEC staat dit jaar onder leiding van het trainerstrio François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer. De club kende een slechte start van het seizoen door thuis met 1-2 te verliezen van FC Eindhoven. Het herstel werd ingezet met een 3-3 gelijkspel bij Jong Ajax. De laatste twee duels, uit tegen Roda JC en thuis tegen Telstar, werden respectievelijk met 1-2 en 4-2 gewonnen. Daardoor is de Nijmeegse club inmiddels opgeschoven naar de achtste plek op de ranglijst.

Kom jij ook naar FC Den Bosch – NEC?

De wedstrijd FC Den Bosch -NEC begint om 20.00 uur.

Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via de FC Den Bosch App of tickets.fcdenbosch.nl tot en met vrijdag 13 september (20.00 uur). Dat kan ook tijdens kantooruren bij de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten voor FC Den Bosch – NEC per persoon worden gekocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen