FC Den Bosch speelt gelijk in Volendam

Op bezoek in Volendam speelt de Bossche ploeg met 1-1 gelijk. Beide ploegen zochten naar de overwinning, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Het is zondagmiddag 12.15, de bal kan gaan rollen. Beide ploegen beginnen rommelig aan de wedstrijd met veel balverlies. Na 10 minuten komt het eerste gevaar van de thuisploeg, maar door een goede tackle van Deijl wordt de bal over de achterlijn gewerkt.Het eerste écht grote gevaar komt van Bossche kant. Na een slechte trap van de doelman van de thuisploeg krijgt Laukart de kans om te scoren, maar Bakker tikt de bal uit de goal.

Na 20 minuten dringt de thuisploeg aan, maar zij komen niet verder dan wat speldenprikjes. In de 23e minuut komt de thuisploeg met een grote kans, maar deze wordt weggewerkt door Velkov. Op de daaropvolgende corner komt de thuisploeg op voorsprong, Runderkamp is de doelpuntenmaker. Na de goal komen beide ploegen niet meer tot kansen, we gaan de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust zoeken beide ploegen direct naar een doelpunt. Het spel gaat in een snel tempo op en neer, maar meer dan afstandsschoten komt het ook niet. Het eerste gevaar in de tweede helft komt van de thuisploeg. Na een slechte uittrap van Van der Steen volgt er een vrije trap op de rand van het doelgebied. De vrije trap wordt vervolgens in de muur geschoten. De laatste 20 minuten dringt FC Den Bosch aan en maakt het de dienst uit. De inmiddels ingevallen Bouyaghlafen zorgt voor het eerste grote gevaar van Bossche zijde, maar de keeper van FC Volendam redt knap. Hij speelt zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Na een goede voorzet van Verbeek komt Trotman voor zijn man en hij verzuimt niet te scoren, de stand komt op 1-1.

Na de gelijkmaker golft het spel in razendsnel tempo op en neer. Beide ploegen zoeken naar de voorsprong. De thuisploeg heeft veelal de bal, maar de Bossche ploeg valt een paar keer gevaarlijk uit. De thuisploeg is wederom gevaarlijk uit stilstaande situaties en zo ook in de tweede helft. In de 81e minuut krijgt de thuisploeg een kopkans uit een corner, maar deze wordt naast gekopt.

De keepers van beide ploegen krijgen het druk in de slotfase, maar zijn allebei belangrijk voor hun team. De wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel.

Bron :FC Den Bosch

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan