FC Den Bosch moet opnieuw genoegen nemen met gelijkspel

FC Den Bosch heeft vrijdagavond voor de achtste keer dit seizoen gelijk gespeeld. De thuisploeg had een bliksemstart en kwam binnen twee minuten op voorsprong. Een tweede goal werd niet gemaakt en het tempo van de wedstrijd vertraagde. In de tweede helft was Helmond Sport de bovenliggende ploeg en kwam snel langszij.

Beide ploegen kwamen na dit doelpunt niet meer tot scoren. De wedstrijd in Stadion De Vliert eindigde zo in een 1-1 gelijkspel.

Op vrijdagavond 20:00 begon voor FC Den Bosch de tweede Brabantse derby met als tegenstander Helmond Sport. De thuisploeg begon na de uitschakeling in de beker tegen IJsselmeervogels getergd aan de wedstrijd. Dit mondde uit in een vliegende start. Van Moorsel speelde de bal op randje zestien naar Rodrigues, met een afstandsschot zette de spits de thuisploeg binnen twee minuten op voorsprong. FC Den Bosch bleef in de openingsfase aandringen en de tweede kans van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten. Wederom wist Van Moorsel Rodrigues te vinden, maar nu stuitte de nummer 20 van Den Bosch op Van Gassel.

Na een aantrekkelijke openingsfase verlaagden beide ploegen het tempo. FC Den Bosch zocht in deze fase van de wedstrijd naar gaten in de Helmondse verdediging, maar wist niet tot een gevaarlijke doelpoging te komen. Tien minuten voor tijd werd Van Gassel getest door een afstandsschot van Verbeek. De keeper tikte de bal over de achterlijn, waarna de corner geen resultaat opleverde. Helmond Sport kreeg een paar minuten na de kans van Verbeek een mogelijkheid voor de gelijkmaker. De voorzet van Snepvangers bereikte Respen niet. Hij had anders de bal voor het inschieten. Na een rustige eindfase van de eerste helft eindigde scheidsrechter Sam Dröge de eerste helft.

De eerste kans van de tweede helft was voor Helmond Sport, Respen was wederom de gevaarlijke man aan de kant van de bezoekers. De nummer zeventien schoof de bal rakelings langs het Bossche doel. Een paar minuten later belandde de bal voor Helmond Sport aan de goede kant van de paal, de Helmonders kwamen langszij. Een voorzet van Snepvangers werd losgelaten door Van der Steen waarna Joppen de bal binnenschoof.

Na een uur spelen kwam ook de eerste kans van FC Den Bosch in de tweede helft. Uit een standaardsituatie kopte Rodrigues over. Ook de volgende standaardsituatie van de thuisploeg mondde uit in een kans. Velkov werd uit een indirecte vrije trap vrij voor Van Gassel gezet maar kopte in de handen van de Helmondse keeper. Na een onrustige periode in de wedstrijd waren de bezoekers dichtbij de voorsprong. Een indraaiende voorzet van Swinnen kopte De Louw binnen de vijf meter op de paal. Tien minuten voor tijd ontstond er een grote kans voor Helmond Sport om de voorsprong te pakken. Swinnen stuitte opnieuw op keeper Van der Steen. Een paar minuten na de kans van Swinnen was Helmond Sport wederom dichtbij de voorsprong. Door een bal op de paal ontstond er in de zestien een ware scrimmage. De scrimmage eindigde met een schot over het doel van Van der Steen. Het spel verplaatste zich in de slotfase snel van kant. Er was dit keer een Scrimmage aan de andere kant, ook deze scrimmage eindigde over het doel. Het eindsignaal klonk voor het laatst bij een stand van 1-1.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan