Jordy van der Winden gaat vertrekken bij FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

Nadat afgelopen vrijdag aanvoerder Danny Verbeek zijn overstap naar De Graafschap bekend maakte, moet FC Den Bosch opnieuw een selectiespeler met een aflopend contract laten gaan. Manager voetbalzaken Jan Gösgens heeft linkerverdediger Jordy van der Winden met een bezwaard hart laten weten dat de club hem geen passende aanbieding kan doen.

Gösgens: “Een speler met de ervaring en status van Jordy kun je niet vragen om de helft van zijn salaris in te leveren. Wij gunnen hem een transfer naar een club die zijn diensten meer marktconform kan belonen. Jordy is een fantastische speler en een echte professional. Door een nare blessure  stond hij lang buitenspel. Net  toen hij weer fit was, sloeg de corona toe. Een fitte Jordy van der Winden is voor elke club uit de KKD een aanwinst. Wij bedanken Jordy voor vijf jaren in Bossche dienst en wensen hem veel succes toe bij het vinden van een nieuwe club.  ”

Gösgens beseft dat er na Verbeek opnieuw een publiekslieveling uit De Vliert vertrekt: “Ook voor de supporters is het jammer dat we Jordy niet voor de club kunnen behouden. Onze achterban weet dat we het komend seizoen  moeten hebben van talentvolle, jonge spelers, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat zij het vertrek van spelers als Danny en Jordy zullen betreuren. Toch hebben wij, ook zonder deze sterkhouders, vertrouwen in het nieuwe seizoen. Erik van der Ven is een trainer die weet wat jonge spelers nodig hebben om zich snel te kunnen door ontwikkelen.

Daarvoor hoef je alleen maar naar het aantal debutanten in de afgelopen seizoen te kijken.  Wij zien de gevolgen van de beperkte financiële ruimte ook niet als een last. De keuze voor nog meer en beter opleiden en jong talent een kans geven, is ook een bewuste. De jeugdopleiding is niet voor niets één van de belangrijkste  pijlers van het sportieve beleid met talentontwikkeling als hoogste doel. De huidige situatie vraagt om creativiteit voor wat de samenstelling van een aantrekkelijke A-selectie betreft. Maar daar lopen we niet voor weg.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen