FC Den Bosch verlengt tussentijds contract Sheddy Barglan

19 sep , 9:50 Sport
unnamed
FC Den Bosch en Sheddy Barglan hebben overeenstemming bereikt om het aflopende contract van de vleugelspeler tussentijds te verlengen. Barglan kwam in 2014 naar FC Den Bosch en doorliep de jeugdopleiding van de club. In april 2023 tekende hij zijn eerste profcontract voor twee seizoenen. Barglan, die tevens Soedanees international is, kwam tot nu toe zestien keer in actie voor FC Den Bosch 1. Dit seizoen maakte de 21-jarige Barglan drie keer zijn opwachting in het basisteam van de Bosschenaren. Twee keer kwam hij als invaller binnen de lijnen.
Sheddy Barglan: “Ik ben blij dat ik mijn contract bij FC Den Bosch nu al mag verlengen. Pas anderhalf jaar geleden tekende ik mijn eerste contract en afgelopen jaar was eigenlijk mijn eerste ‘echte’ seizoen bij de hoofdmacht. Dat werd meteen een lastig jaar. Er was met twee collega-rechtsbacks forse concurrentie en ik kwam, mede door blessures, weinig aan spelen toe. Dit seizoen heb ik vanaf de voorbereiding veel minuten gemaakt. Ook in de competitie. Daar heb ik hard voor gewerkt en het is heel mooi dat dit nu beloond wordt met een contractverlenging in mijn tiende jubileumjaar bij de club. De technische leiding ziet veel potentie in mij en dat geeft mij vertrouwen richting de toekomst.”
Bernard Schuiteman: “Sheddy ’s eerste profcontract zou in juni 2025 aflopen. Wij zijn dus heel blij dat we hem nu tot tenminste medio 2027 aan FC Den Bosch hebben kunnen verbinden, met een optie voor nog een seizoen. We merkten dat andere clubs steeds vaker interesse in Sheddy tonen en dat is, gezien zijn optredens in de KKD tot dusver, niet verrassend. Het noopte ons wel tot handelen, want Sheddy is een speler met toekomst die we graag voor FC Den Bosch wilden behouden. Hij is jong, snel en dynamisch en heeft het profiel van een moderne rechtsback, dus met de kwaliteiten om mee op te stomen naar voren. Dit nieuwe contract geeft Sheddy het vertrouwen om in alle rust toe te kunnen werken naar de volgende stappen in zijn ontwikkeling. Daar gaan wij hem bij helpen en met veel plezier in begeleiden. Een contractverlenging met een speler uit de eigen opleiding geeft altijd net wat extra voldoening.”