FC Den Bosch versterkt zich met aanvaller Denzel Kuijpers

jun 12 , 11:00 Sport
denzel kuijpers site
FC Den Bosch heeft Denzel Kuijpers voor twee seizoenen vastgelegd, met een optie voor een derde jaar. De 20-jarige centrumspits komt over van PEC Zwolle, waar hij afgelopen seizoen voornamelijk in de O21 minuten maakte. Voordat de in Tilburg geboren Kuijpers naar Zwolle ging, speelde hij onder andere in de jeugdopleiding van PSV en Willem II/RKC Waalwijk.
Denzel Kuijpers: “FC Den Bosch is een mooie, grote club. Ik denk niet dat veel mensen weten hoe veel grote spelers de club heeft voortgebracht. De club had aan het einde van afgelopen seizoen al interesse in me getoond. Uiteindelijk hebben de gesprekken met Bernard Schuiteman me overtuigd om naar de club te komen. Uit die gesprekken bleek dat ze veel vertrouwen hadden in mij als speler en als persoon. Het ontwikkelplaatje wat geschetst werd sprak me aan. Mijn carrière is er tot nu toe eentje van ups en downs. Pendelen tussen spelen voor opleidingen van BVO’s als PSV en Willem II en spelen bij de amateurs. Met de hulp van mensen om me heen moest ik me steeds terugvechten. Hier heb ik geleerd dat als het even tegenzit in het leven, het niet automatisch betekent dat het klaar is. Het kan ook de start van iets nieuws en moois zijn. Ik kan niet wachten om later deze week te starten bij FC Den Bosch!”
denzel kuijpers site
Bernard Schuiteman: “Met Denzel hebben we een talentvolle spits gehaald met een profiel dat we nog niet in onze selectie hadden. Denzel is in staat om zijn lengte goed te gebruiken. Hij kan goed een bal afschermen en heeft een uitstekend gevoel voor positie kiezen in het zestienmetergebied
van de tegenstander. In de voorbereiding vorige zomer heeft hij bij PEC Zwolle laten zien te kunnen scoren tegen goede tegenstanders. Daarnaast is hij een Brabantse jongen. FC Den Bosch heeft al eerder pogingen gedaan om hem in te lijven. Dat is nu gelukt en daar zijn we uiteraard erg blij mee. We zijn er van overtuigd dat we nog veel plezier gaan beleven aan Denzel en verheugen ons op de samenwerking!”
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan