Landskampioenschap voor Gryphons U21

09 okt 2023, 8:02 Sport
teamfoto gryphons u21 1
Gryphons, spelend in Rosmalen en 20 jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen het Bossche H.B.S. en het Rosmalense De Knuppelaars, beleefde zaterdag een hoogtepunt door het landskampioenschap van het U21 honkbal team. Op de foto poseren de spelers die uit Rosmalen en Den Bosch komen en deel uitmaakten van de ploeg tijdens de beslissende wedstrijd.
Voor het tweede jaar op rij werd de strijd om het landskampioenschap honkbal in de hoogste jeugdklasse betwist tussen Hoofddorp Pioneers en HSV Gryphons uit 's-Hertogenbosch. Dit jaar moest de wedstrijd op het terrein van Gryphons uitwijzen wie zich kampioen van Nederland mag noemen het komende jaar. En na een bloedstollend spannende laatste deel van de wedstrijd sloegen de mannen van Gryphons met 7-6 het winnende punt binnen.
De eerste 7 innings was er geen vuiltje aan de lucht voor Gryphons. Dankzij sterk pitching en goed veldwerk werden de gasten uit Hoofddorp op 0 punten gehouden, terwijl de score in de 5e en 6e inning werd opgevoerd tot 6-0. Maar nadat de reglementaire pitcher wissel was doorgevoerd roken de gasten hun kans en kwamen ze terug tot 6-6. In de gelijkmakende laatste slagbeurt slaagde de mannen van de Gryphons erin zich nog één keer op te richten en toen het winnende punt werd binnen geslagen ontstond er een groot feest op en naast het veld.
In een sport die gedomineerd wordt door ploegen uit de Randstad komt het niet vaak voor dat een team uit het zuiden zich kan meten met de talenten uit het noorden. Daarom is het deze te knapper dat het Gryphons gelukt is het kampioenschap binnen te halen.
vlnr jurre silanoe rutger meinema thomas windsant niro oliveira cas van de veerdonkl
Van links naar rechts: Jurre Silanoe (pitcher), Rutger Meinema (pitcher), Thomas Windsant (catcher), Niro Oliveira (linksvelder) en Cas van de Veerdonk (korte stop).