Törles Knöll nieuwe spits FC Den Bosch

jun 05 , 18:00 Sport
torles site
FC Den Bosch heeft een overeenstemming bereikt met Törles Knöll over een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. De 26-jarige aanvaller was het afgelopen anderhalf jaar actief voor het Kroatische NK Vukovar ’91. Knöll speelde in de jeugd voor Eintracht Frankfurt en FSV Mainz. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij naar Hamburger SV, waar hij veel scoorde voor het tweede elftal. Ook maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht in de Bundesliga. Via 1. FC Nürnberg, SV Wehen Wiesbaden, NK Slaven Belupo, Türkgücü München en Kickers Offenbach, streek hij in januari 2023 neer bij het Kroatische NK
torles 1
Vukovar ’91 waar hij in 50 wedstrijden 25 goals scoorde en 10 assists gaf.
Törles Knöll: “Ik heb hele goede gesprekken gehad met de club. Ze hebben hun visie gedeeld en de plannen aan me gepresenteerd. Ik geloof volledig in FC Den Bosch en ik kan me ook als speler identificeren met de speelwijze. De club heeft een goede indruk op me achtergelaten. FC Den Bosch komt op mij over als een sleeping giant met een grote potentie. Voor iemand van mijn leeftijd, neem ik de nodige ervaring mee omdat ik al op een hoog niveau heb gespeeld.
torles 3
Als je kijkt naar mij als speler, zie je een speler die altijd 110% geeft en gefocust is om op het veld alles voor het team te geven. Een bewegelijke spits die de diepte op kan zoeken, maar ook in de bal kan komen. Hierdoor ben ik onberekenbaar waardoor ik altijd met een verrassing kan komen.”
Technisch directeur Bernard Schuiteman: “Ik ben blij dat Törles Knöll voor FC Den Bosch heeft gekozen. We hebben meerdere gesprekken met hem gevoerd en hem uiteindelijk weten te overtuigen om voor onze mooie club te kiezen. We hadden als club een duidelijk beeld van een spits voor onze speelstijl voor komend seizoen en Törles voldoet volkomen aan dit beeld.
Hij is een ervaren speler die weet wat er gevraagd wordt op dit niveau, is snel en heeft een goed fysiek. Daarnaast heeft hij voortdurend bewezen het doel te kunnen vinden. Hij is bij ons op de radar gekomen door zijn doelpunten, maar ook zijn verdere statistieken. Hij heeft de hoogste expected goals rating in de competitie, wat aangeeft dat er nog meer in hem zit.
Törles gaat ook zeker in de kleedkamer een belangrijke rol spelen met zijn professionaliteit en focus op het elke dag beter willen worden.”
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan