Heroes Den Bosch grijpt naast landskampioenschap in finale tegen ZZ Leiden

jun 05 , 15:30 Sport
heroes
De basketballers van Heroes Den Bosch hebben dinsdagavond naast de landstitel gegrepen. In de vierde wedstrijd van de finale in de Nederlandse playoff’s wist de club niet te winnen tegen ZZ Leiden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een stand van 92 tegen 81 waardoor ZZ Leiden op 3 overwinning kwam naar 4 wedstrijden in the best of 5..
Coach Erik Braal kon voor de vierde wedstrijd van de finalereeks over een volledig fitte selectie beschikken, iedereen was weer fit. De ploeg gaf zich dan ook niet zomaar gewonnen. In het eerste kwart ging het eerst aardig gelijk op en wist Heroes zelfs heel even op voorsprong te komen (7-9). Maar dat was van korte duur, want meteen daarna sleepte Leiden acht punten achter elkaar binnen. De comeback bracht de stand op 15 tegen 9. Na tien minuten was de achterstand van Heroes Den Bosch opgelopen naar tien punten (26-16).
In het tweede kwart was het aan Den Bosch om een inhaalslag te maken. Dat lukte de club van Erik Braal dan ook, vooral door een goede slotfase. Bij een stand van 46 tegen 33, de grootste achterstand tot dan toe in deze wedstrijd, ging bij Heroes de knop om. De basketballers uit Den Bosch maakten elf punten achter elkaar en brachten de tussenstand op een minimaal verschil van 46 tegen 45. Aan het eind van het tweede kwart was het verschil nog drie punten (48-45).
In het derde kwart wist Den Bosch echter niet op voorsprong te komen. De club uit Leiden wist het verschil in punten weer terug te brengen naar tien (65-55). Heroes gaf zich ondanks dat niet gewonnen en kwam langzaam weer dichterbij. Tegen het einde van het derde kwart stonden de Bosschenaren nog maar vijf punten achter (65-60). De groep van Erik Braal ging het laatste kwart echter in met een stand van 70 tegen 62.
In het laatste kwart stond er voor Den Bosch veel op het spel. Om de landstitel nog te kunnen behalen, moest Heroes nog drie wedstrijden achter elkaar winnen van Leiden. De finale is namelijk een serie wedstrijden volgens het principe ‘best of 5’. Het team dat drie van de uiterlijk vijf wedstrijden wint, zou de titel pakken. In het laatste deel van de allesbeslissende finale wist Heroes het gat niet meer genoeg te verkleinen. ZZ Leiden sleepte het Nederlandse kampioenschap binnen met een eindstand van 92 tegen 81. Dat brengt de stand na de eerdere drie wedstrijden in de finale op 3-1 voor Leiden.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan