Natuur en Landschap deel 18

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 18 werden de foto’s gemaakt in Vught bij Kasteel Maurick

Kasteel Maurick: Verscholen in de natuur, op een groen eiland aan de rivier De Dommel, ligt Kasteel Maurick in Vught. Gebouwd in 1257. Zoals je wellicht wel weet, bevindt Kasteel Maurick zich op een prachtig landgoed. Dit landgoed en het kasteel verrast je met prachtige, soms mysterieuze en bewonderenswaardige schatten!

Kasteel Maurick grenst aan een fabelachtig bosrijke omgeving! Je kunt hier een heerlijke boswandeling maken en misschien wel iets heel interessants spotten. In het bos staat namelijk een berucht huisje. En als je heel goed kijkt hebben bomen soms bijzondere verassingen in zich, zoals een boom in een boom of knobbels alsof er iemand in de boom zit. Wie goed kijkt wordt zelfs nu de bomen nog kaal zijn steeds weer verrast.

Na een mooie wandeling in het bos kun je bij het kasteel heerlijk genieten van een drankje en een stukje binnentuin met een levensgroot paard.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties