Literaire talkshow met deze maand: Ernest van der Kwast en Judith Visser

Foto: Kees Vos Fotografie

Op zondag 13 december presenteren Huis73 en Adr. Heinen voor de vijfde keer Zin op Zondag; hét programma op de zondagmiddag met aanstormend literair talent én bekende schrijvers. Programmamaker en presentator Marja Käss ontvangt iedere maand twee verrassende schrijvers in een informele setting. De schrijvers die deze editie in de spotlight staan zijn: Ernest van der Kwast en Judith Visser.

Ernest van der Kwast – Iliyas
Nadat de net ontslagen Conservator Peter Lindke zijn schoonmaakster helpt om haar leven op de rit te krijgen komt ze langs met haar Marokkaans-Nederlandse achterneefje Iliyas. Een jongen zonder woning en geld, maar met een schuld van twintig duizend euro. Hij gaat hem helpen. Wat volgt is een   meeslepende roman waarin Ernest van der Kwast de dringendste vragen van deze tijd aan de orde stelt.

Ernest van der Kwast is onderdeel van de Rotterdamse Douwers een groep mensen die zich inzet om jongeren met schulden te helpen. In zijn roman Iliyas verwerkt hij zijn ervaringen en probeert de kloof tussen arm en rijk te slechten.

Judith Visser – De terugkeer
In haar autobiografische roman Zondagsleven vertelt Visser over leven met autisme. In Zondagsleven zien we hoe het leven van Jasmijn Vink (uit Zondagskind) verder is gegaan. Jasmijn werkt op kantoor en voor haar is dat een ware beproeving. Haar collega’s zijn luid, de lampen op kantoor te fel, de telefoons blijven maar rinkelen. Het enige wat haar overeind houdt is dat ze aan het einde van de dag haar hond Romy weer ziet. Thuis is er rust, maar niet altijd want soms is Nick er. De man waarvan ze houdt en die haar meestal begrijpt.

In Zondagsleven geeft Judith Visser in de vorm van hoofdpersonage Jasmijn een inkijkje in het leven en het hoofd van een vrouw met autisme.
Judith Visser komt samen met haar hond Yuriko. Yuriko zorgt voor de rust die ze nodig heeft.

Zowel live als thuis te volgen
Als je snel bent kun je nog een kaartje bemachtigen om Zin op Zondag live bij te wonen, maar je kunt ook via een livestream vanuit huis naar de literaire talkshow kijken. Dus ben je aan huis gebonden of viste je net achter het net voor een live-ticket? Bekijk Zin op Zondag dan vanuit je luie stoel!

Zondag 13 december | 15.00 – 17.00 uur | Huis73 (Hinthamerstraat 74) | €12,50,

livestream € 5,- Tickets en meer info: https://huis73.op-shop.nl/7086/livestream-zin-op-zondag-literaire-talkshow/13-12-2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen