Start COVID-vaccinatie ook in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Woensdag werd het einde van de coronacrisis ingeluid met de start van de vaccinatie van zorgprofessionals in heel Nederland. Woensdagmiddag om 14.00 uur zijn ook de eerste medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gevaccineerd tegen COVID-19. Het gaat om verpleegkundigen en medisch specialisten die op de IC, de Spoedeisende Hulp en de COVID-cohortafdeling werken. Wanneer de overige zorgprofessionals worden ingeënt, is nog niet bekend.

De zorgprofessionals worden ingeënt met het BioNTech/Pfizer-vaccin, dat na twee inentingen een hoge bescherming van 95% tegen het virus biedt. Nog niet alle zorgverleners worden in de eerste ronde gevaccineerd. Voorlopig gaat het om hen die directe patiëntenzorg verlenen en bij wie uitval door ziekte directe gevolgen heeft voor de opnamecapaciteit van het ziekenhuis.

Goede informatie
JBZ-bedrijfsarts Angelique Meijer, projectleider van deze vaccinatieronde, is blij dat er nu eerder kan worden gestart met het vaccineren. “Het is een goed begin op weg naar immuniteit. Tot nu toe wil iedereen die we bellen gevaccineerd worden. We krijgen veel positieve reacties. Natuurlijk zijn er ook bij JBZ’ers nog wel vragen. We delen zoveel mogelijk informatie om mensen zo volledig mogelijk voor te lichten over het vaccin, de werking en de resultaten tot nu toe. We zijn hoopvol en kijken uit naar betere tijden voor iedereen.”

Lichtpuntje
De eerste vaccinatie in het JBZ was, tot haar verrassing, voor verpleegkundig Michelle van de Langenberg. Ze vindt het vanzelfsprekend om de vaccinatie te halen. “Het is de enige manier om corona te bestrijden.” Infectioloog Marjan van Apeldoorn was als derde aan de beurt. “Na heel veel ellende voel ik voor het eerst echte opluchting. Dit is een belangrijke dag en ik ervaar het als een eerste lichtpuntje van hoop. Als er minder personeel ziek wordt, kunnen we in elk geval zorg blijven leveren, fantastisch dus dat iedereen ja zegt tegen deze prik.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen