Onder de Pannen Peuterwerk Vught zet goede werk Stichting Peuterspeelzalen voort

Per 1 januari 2021 heeft Onder de Pannen uit Vught een deel van het Peuterwerk van Stichting Peuterspeelzalen Vught (SPV) overgenomen. Directeur/eigenaar Rob Sterke is erg blij met deze kans: “Ik vind het een eer om het vroege- en voorschoolse educatieprogramma van de SPV in de peuterspeelzalen Het Hummelhonk en Ducky Duck te mogen voortzetten.  

Stichtingsdirecteur Joske Jansen zei altijd: ‘ Kinderen hoef je niet te leren hoe ze moeten leren, dat gaat namelijk  vanzelf. Je kunt ze wel een beetje helpen. Dat doe je thuis en dat doet straks ook de basisschool.’ Wij zijn het daar helemaal mee eens en gaan er alles aan doen om dit gedachtengoed levend te houden in onze gemeente.” Op www.kinderopvangonderdepannen.net vindt u hier meer informatie over.

Speelse kennismaking met taal, rekenen én emoties
Bij Peuterwerk Onder de Pannen kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar, twee vaste ochtenden per week op een speelse, thematische manier kennismaken met taal/spraak-, reken-, sociaal-emotionele- en motorische vaardigheden. Hoe belangrijk dit is blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van het Centraal Planbureau, waarin staat dat kinderen van ouders met een laag inkomen op 3-jarige leeftijd al een achterstand kunnen hebben. Sterke: “De NOS kopte dat sommige van deze peuters niet eens weten hoe ze moeten spelen. Ik schrik daarvan. Tegelijkertijd ben ik blij dat in een gemeente als de onze, met de hier aanwezige voorzieningen, dit niet hoeft te gebeuren.”

Geef je kind de kans om te leren spelen
Sterke vervolgt: “Mocht een ouder/verzorger namelijk geen recht hebben op een tegemoetkoming in de kinderopvangtoeslag dan is er binnen onze gemeente in veel gevallen altijd nog de inkomensafhankelijke ouderbijdrage mogelijk. Ik roep ouders bij deze daarom op om áltijd contact met mij op te nemen op het moment dat ze hier vragen en/of twijfels over hebben. Laat financiën alsjeblieft niet de reden zijn om je kind niet naar de peuterspeelzaal te laten gaan! Geef je kind de kans om te leren spelen. Dan geef je het namelijk ook de kans op een goede start in het basisonderwijs.”

Een zo goed mogelijke start
Als ouders hun kind niet alleen naar het Peuterwerk maar ook naar de Kinderdagopvang van Onder de Pannen laten gaan komt in die mix volgens Sterke het beste van twee werelden samen: “In onze kinderopvang is alles erop gericht om het kind een veilige zorgomgeving te bieden die voelt als een tweede thuis. Ons Peuterwerk is een voorschoolse voorziening die zich richt op een zo’n goed mogelijke start in het basisonderwijs. Daarmee slaan wij een brug tussen de veilige en gecontroleerde omgeving van thuis en de kinderopvang en het begin van de basisschool.” Peuterspeelzaal Het Hummelhonk  en Ducky Duck zijn gevestigd in een basisschool en zitten dus écht op een andere locatie. Goed voor de afwisseling én een mooie kans voor het jonge kind om al vertrouwd te raken met een meer schoolse omgeving.

Kinderopvang Onder de pannen
van Sasse van Ysseltstraat 2
5262 HV Vught
Tel: 06 – 10181030 (kantoor)
Tel: 073 – 656 42 58 (dagopvang)
Email: [email protected]

Openingstijden Kantoor: Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00-14.00 Woensdag en vrijdag van 9.00-12.00

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties

Cookieinstellingen