FC Den Bosch verliest laatste competitiewedstrijd

FC Den Bosch nam het vrijdagavond in Doetinchem op tegen De Graafschap. In de laatste wedstrijd van het seizoen kon FC Den Bosch geen vuist maken. 3-0. Tomasz Kaczmarek maakte twee wijzigingen na het gelijkspel tegen Almere City FC. Steven van der Heijden en Tomas Kalinauskas kwamen in de ploeg voor Ilias Boumassaoudi en Ryan Leijten.

De eerste kansen van de wedstrijd werden gecreëerd door de thuisploeg. Uit een hoekschop kon Devin Haen uithalen maar Wouter van der Steen wist zijn inzet knap te keren. Een kleine tien minuten later kon diezelfde Devin Haen vrij koppen, maar zijn kopbal vloog zonder gevaar over het doel. Na een kwartier was het wel raak voor de thuisploeg. Siem de Jong kreeg de bal panklaar voor zijn voeten binnen de zestien, de middenvelder twijfelde niet en schoot raak buiten bereik van doelman Wouter van der Steen. Hierna bleef het eenrichtingsverkeer aanhouden. Na 25 minuten kreeg Jeffry Fortes een rebound op open doel, maar de verdediger schoot gehaast over. Enkele minuten later kreeg De Graafschap nog een grote kans. Alexander Büttner gaf een uitstekende voorzet uit een vrije trap, maar niemand kreeg zijn hoofd tegen de bal om in te koppen.

Tien minuten voor rust wist De Graafschap haar dominantie te belonen met nog een doelpunt. Siem de Jong nam de bal op de volley. Wouter van der Steen kreeg zijn hand nog tegen de bal, maar hij niet voorkomen dat de bal in het net belandde. De middenvelder maakt zijn en De Graafschap haar tweede doelpunt van de wedstrijd. De 2-0 tussenstand werd ook de ruststand.

Het duurde in de tweede helft een kwartier voor de eerste kans genoteerd kon worden. Na ruim een uur haalde Nikolaj Möller, op aangeven van Faris Hammouti, van buiten de zestien uit, zijn schot vloog over het doel. Tien minuten voor tijd was het Ryan Leijten die dicht bij een aansluitingstreffer kwam. De invaller haalde hard en laag uit, maar zijn schot ging net naast.

In de 87e minuut maakte De Graafschap nog een treffer om de wedstrijd af te sluiten. Na een hoekschop werd Devin Haen op zijn wenken bediend, hij wist na een voorzet binnen te koppen. FC Den Bosch sluit het seizoen 2022/23 af met een 3-0 nederlaag op bezoek bij De Graafschap.

De Graafschap: Bakker, Lammers, Kaak (75. Lukassen), De Jong (48. Kaandorp), Korte (75. Wevers), Haen, Hillen, Fortes, Brittijn (84. Yadir), Büttner (84. Schoppema), Önal

FC Den Bosch: Van der Steen, Zelalem (86. Ryan), Van der Heijden (46. Leijten), Möller, De Groot (75. Van Hedel), Van Grunsven, Kalinauskas (46. Gyamfi), Mulders (75. Van Bakel), Hammouti, Bowat, Maas