De beste journalistieke foto’s zijn te zien in Den Bosch tijdens World Press Photo Exhibition

Foto: Screenshot Willem Twee

Van vrijdag 14 juni tot zondag 7 juli staat de befaamde World Press Photo Exhibition 2024 in Den Bosch. Willem Twee muziek en beeldende kunst organiseert deze internationale persfototentoonstelling voor de zevende keer. Dit jaar wordt voor het eerst Willem Twee Toonzaal als locatie ingezet, de voormalige synagoge in het centrum van Den Bosch.

De jaarlijkse tentoonstelling presenteert de resultaten van de World Press Photo Contest 2024 en toont de beste en belangrijkste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar, geselecteerd door een onafhankelijke jury. Voor deze 67e editie stuurden 3.851 fotografen uit 130 landen liefst 61.062 foto’s in.
De World Press Photo Exhibition 2024 nodigt kijkers uit om buiten de nieuwskringloop te treden en kritisch na te denken over belangrijke onderwerpen in onze wereld. De tentoonstelling weerspiegelt de opvatting dat nauwkeurige, diverse visuele verhalen van hoge kwaliteit de wereld ten goede komen door wederzijds begrip te creëren.

De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt. Dit jaar heeft de jury gekozen voor Mohammed Salem’s foto A Palestinian Woman Embraces the Body of Her Niece, die tevens de eerste prijs won in de categorie Singles voor de regio Azië. Inas Abu Maamar (36) wiegt het lichaam van haar nichtje Saly (5) die samen met haar moeder en zusje gedood werd, toen een Israëlische raket hun huis trof in Khan Younis, Gaza.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen