Buurtkringen Rosmalen hebben plaats voor nieuwe leden

Een van de buurtkringen.
Een van de buurtkringen.
Foto: Buurtkring Rosmalen

Een Buurtkring is een enthousiaste groep mensen van 8 à 12 mensen die om uiteenlopende redenen moeite hebben met het leggen van nieuwe contacten, op maximaal 8 à 10 minuten loopafstand van elkaar wonen, en die één keer per twee of drie weken bij elkaar komen. In ’s-Hertogenbosch en Rosmalen zijn in verschillende buurten Buurtkringen gestart, via de Buurtteams. In Rosmalen zijn twee Buurtkringen. Voor beide kringen is er plaats voor nieuwe leden.

Samen is leuker

De Buurtkring betekent onderling contact en elkaar hulp en steun bieden als dit nodig is. Bijvoorbeeld: een lid heeft een volkstuin en vindt het fijn om zijn oogst te delen zodat we een keer samen kunnen barbecueën. Of een lid heeft veel boeken, die ze graag een keertje uitleent. Een ander lid bezoekt graag een museum en samen is leuker dan alleen. Of mensen zijn graag samen creatief bezig. Maar vooral belangrijk zijn de sociale contacten die je met elkaar hebt, waar je mogelijk nieuwe vriendschappen mee opbouwt. De deelnemers geven samen de invulling aan de kring, en krijgen ondersteuning van maximaal twee vrijwillige coaches bij de activiteiten per kring.

Nieuwe leden

Er is plaats voor enkele nieuwe leden voor beide kringen. Op maandag in de oneven weken komt een kring bij Perron-3 samen aan het eind van de middag en de andere kring komt elke 2 à 3 weken op donderdag samen bij Windkracht 5 aan het eind van de middag.
Heb jij interesse of vragen, neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek met de vrijwillige coaches van de kring. Daarna beslissen we samen of je aansluit bij een van de kringen.

Vrijwillige coaches gezocht

Ben jij de vrijwillige coach die energie krijgt en energie kan geven aan leden van de Buurtkring (een coach moet ruimte geven en goed kunnen luisteren)? Dan heeft een van de Buurtkringen een plek voor jou. Wil je meer weten, meld jezelf dan aan. Een coach zorgt samen met de Buurtkring voor continuïteit. Bij meer aanmelding van nieuwe leden, starten we een derde kring op!

Informatie

Zijn er vragen of wil je jezelf aanmelden? Neem dan contact op met Buurtteam Rosmalen, Nuland, Vinkel, Sonja Boerman; 06-21596825 of [email protected]. Door middel van een kennismakingsgesprek met de vrijwillige coaches van de betreffende kring, kunnen we de bedoeling van de Buurtkring verder uitleggen en met elkaar kennismaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen