WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk

Foto: WIJ

Van 26 juni t/m 7 juli presenteren Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk.

WIJ is een rauwe voorstelling over twee families in een Bossche straat. Verbonden door liefde en lust vinden ze hun weg in de harde realiteit. Iedereen houdt elkaar vast. Problemen worden niet op de lange baan geschoven, maar direct aangepakt. Maar dan overlijdt Marie, de moeder van de straat…

WIJ is een zomerse stadstheatervoorstelling in de open lucht (achter de Verkadefabriek), over de trots en zelfredzaamheid van een herkenbare Bossche buurt.

In WIJ wordt alles op straat uitgespeeld, verdwijnt niets achter de deuren. De toeschouwers zijn de overburen en dan ook van harte welkom bij het muzikale straatfeest, na de voorstelling.

Beroeps- en vrijetijdsspelers

WIJ wordt gemaakt en gespeeld door een bijzondere mix van bekende beroeps- en vrijetijdsspelers. Prominente Bosschenaren als Arianne de Jong (Omroep Brabant), Netty Dielissen (Bossche Komedie), Jan Roosen (Kleinkeinder) en Gisela Hillebrandt (Echt Bosch Theater) spelen samen met Huub Smit (o.a. New Kids) en René van Zinnicq Bergmann (o.a. Flikken).

Ambassadeurs

Voor WIJ wordt samengewerkt allerlei met lokale en regionale organisaties en bedrijven. Bovendien heeft het Paleis voor Volksvlijt ambassades in de stad: plekken waar ambassadeurs WIJ onder de aandacht brengen van het Bossche publiek. Ambassadeurs zijn o.a. kapper Huib Burmanje, woningcorporaties Zayaz en Brabant Wonen, Artiestenbureau Jan Vis, Radio Mexico, Wijkcentrum De Slinger, Cafetaria ‘t Pleintje.

Spel: Paul Beliën, Gisela Hillebrandt, Arianne de Jong, Josué Knipping, Simone Milsdochter, Netty Dielissen, Jan Roosen, Ronald Schenk, Sanne Sleutjes, Huub Smit, Renée Spijkers, Youri Weijts, René van Zinnicq Bergmann | Regie: Vincent van den Elshout | Tekst: Nasja Covers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen