Arm in arm tegen armoede

Foto: Pixabay

De aanpak van armoede en schulden staat al jaren hoog op onze agenda. Voor het Aanvalsplan Den Bosch Schuldenvrij 2018 – 2021 gingen de handen op elkaar in de gemeenteraad. We zijn flink aan de slag met verbeteringen. Een voorbeeld waar we trots op zijn is het succes van Eerste Hulp Bij Geldzaken. Ruim drieduizend inwoners kregen al hulp bij problemen op financieel of sociaal juridisch gebied.

Samen doen we veel
Armoede werd vaak gezien als een situatie waar het inkomen onder een minimaal maatschappelijk aanvaardbare grens was gezakt. Nu zien we armoede als een breder probleem. Het gaat er ook om dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Wethouder Van Olden onderstreept het belang van een brede aanpak: “We zijn samen met ruim zeventig andere organisaties actief op het terrein van armoede en schulden. Samen doen we veel. Dat doet goed. Maar het laat ons niet koud dat er nog steeds mensen buiten de boot vallen. Gezinnen die het niet lukt om hun situatie te verbeteren. En helaas zijn er ook nog steeds kinderen die daardoor niet de kansen krijgen die ze verdienen.”

Blijvend verbeteren
Voor de aanpak van armoede en schulden ontvangt de gemeente geld van het rijk. We voelen de verplichting om het goed te besteden. Daarom blijven we kritisch en stellen we elkaar voortdurend vragen. Doen we de juiste dingen voor onze inwoners? En doen we ze goed? Waar kunnen we vernieuwen in onze aanpak? Deze vragen staan centraal tijdens een werkconferentie op 24 januari. Wethouder van Olden: “We blijven ons verdiepen in wat inwoners nodig hebben. En we staan open voor innovatieve ideeën om te blijven verbeteren.”

Brochure
In de brochure Arm in arm tegen armoede (pdf) kunt u meer lezen over onze aanpak.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties