Babel viert 75 jaar vrijheid met podcasts

Foto: Babel

Op 5 mei a.s. wordt in Nederland de vrijheid herdacht. In Brabant vierden we dat al eerder. Op 26 oktober jl. stond Babel stil bij 75 jaar vrijheid met een avondvullend programma ‘Horen, Zien… en Niet Zwijgen’. Bij die gelegenheid zijn er diverse podcasts gemaakt die Babel graag opnieuw onder je aandacht brengt.

De man die linksaf sloeg en Radio Brugwachter
Zoals het spannende hoorspel van audio storytellers Weerthof & Pagee en schrijver Eric Alink met (historische) audiofragmenten, interviews, geluidseffecten, live percussie door Chris Saris en een unieke verhaallijn. Floor Snels van Radio Brugwachter laat je kennismaken met bijzondere historische fragmenten van Radio Vrij Den Bosch, de Vrouwenradio en de Flikkerradio en schetst daarmee een mooi tijdsbeeld.

Podcasts van basisschoolkinderen uit Vught en Den Bosch
Kinderen uit Vught vertellen wat zij weten over oorlog, vrede en vrijheid, dat leverde een bijzondere en vooral vrolijke podcast op met een filosofische inslag. En wat speelde zich af op 27 oktober 1944 in ‘s-Hertogenbosch? Bossche leerlingen interviewden Mevrouw Kroon en maakten samen met theatermaker Marc van Creij een boeiende podcast vol gedachten en gedichten en zelfs een rap over vrijheid. Dat we nu allemaal thuiszitten maakt deze podcasts extra speciaal.

Wil je ze beluisteren?
De podcasts zijn te vinden op de website van Babel, ga naar https://www.babeldenbosch.nl/extern/nieuws/75-jaar-vrijheid.html

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen