Brand verwoest decorstukken musical Maurick College in Vught

Een brand in het leegstaande pand de Gouden Zone op de hoek Michiel de Ruyterweg met de Esschestraat in Vught heeft in de nacht van vrijdag op
zaterdag de decor stukken van de musical van het Maurick College in Vught verwoest.

De melding van de brand in het leegstaande pand kwam rond 02.10 uur in de nacht binnen bij de brandweer. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer zette twee blusvoertuigen  in om de brand op de beneden verdieping onder controle te krijgen.

Een groot deel van de beneden verdieping van het voormalige jeugdhonk de Gouden Zone ging bij de brand in vlammen op. Op de plek waar de brand heeft
gewoed lagen decorstukken van de musical van het Maurick college opgeslagen. Deze musical kon vanwege de corona geen doorgang vinden waar na de decorstukken in het leegstaande pand werden opgeslagen.

In het pand is geen gas of elektra meer aanwezig, daarom gaan politie en brandweer er ook van uit dat de brand vermoedelijk is aangestoken. De politie heeft de brand in onderzoek.

Het pand de Gouden Zone staat al zo’n  zes jaar leeg, nadat de het jeugdhonk is verhuisd naar Jongerencentrum Elzenburg aan de Brabantlaan. De Gouden
Zonne in Vught was de afgelopen jaren regelmatig doelwit van vandalen. Het gebouw staat al zo’n vijf jaar leeg en te verpieteren. Het pand is verkocht aan Pro Rail en zal moeten wijken voor de verdiepte ligging van het spoor in Vught. Wanneer het pand tegen de vlakte gaat is niet bekend.

Hoe groot de schade aan de decor stukken is, is op dit moment niet bekend maar het lijkt er op dat deze als verloren beschouwd moeten worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen