Nieuw bij MisterDesign: USM Haller

feb 13 2023, 12:17 Nieuws
unnamed 2
Webshop en designretailer MisterDesign is al jaren een begrip in ’s-Hertogenbosch. Met meer dan 2000m2 verspreid over twee winkels, is MisterDesign een waar designparadijs. De showrooms zijn gevuld met de mooiste ontwerpen van merken als Cassina, Flexform, Artifort, Knoll, Vitra en meer. De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe merken; met het Zwitserse USM als meest recente aanwinst.
Een Zwitsers familiebedrijf
kent een rijke geschiedenis, die begint in 1885 in het Zwitserse plaatsje Munsingen bij Ulrich Schaerer. Aanvankelijk bestonden de dagelijkse werkzaamheden uit metaalbewerking en het fabriceren van sloten. Omstreeks 1960 sloot Paul Schaerer zich aan bij het bedrijf en veranderde de koers. Schaerer gaf architect Fritz Haller de opdracht om de fabrieken van USM van een update te voorzien. Haller ontwikkelde voor de fabrieken een ingenieus stalen bouwsysteem wat eenvoudig kon worden aangepast en uitgebreid. Op die manier zouden de fabrieken kunnen meegroeien met het bedrijf.
Bij nieuwe gebouwen hoort natuurlijk bijpassend meubilair, wat Schaerer en Haller in 1963 ontwikkelden. Het systeem wat was toegepast op de constructie vormde uiteindelijk de basis voor het meubilair. De stalen modules konden dankzij een revolutionair kogelgewricht, net als de fabrieken, eenvoudig worden aangepast, omgebouwd en uitgebreid. Hoewel het meubilair in eerste instantie enkel voor de eigen inrichting was bedoeld, was er internationaal veel belangstelling voor het systeem. USM besloot hierop het duurzame en veelzijdige systeem op de markt de brengen en lanceerde het inmiddels wereldberoemde USM Haller.
USM Haller
USM Haller verkreeg een iconische status toen het in 2001 werd opgenomen in de permanente collectie van het MoMa in New York. De tijdloze vormgeving en hoogwaardige kwaliteit vielen in de smaak bij zowel zakelijke als particuliere klanten. Daarnaast is het systeem eindeloos toe te passen door de vele mogelijkheden. Van archiefkast en winkelopstelling tot dressoir of badkamermeubel. Naast de vele mogelijkheden in opstelling hebben klanten keuze uit tal van kleuren en kan USM Haller naar wens worden ingedeeld met lades, deuren en planken.
USM bij MisterDesign
MisterDesign beschikt over een ruime opstelling van USM Haller in de showroom aan de Vughterstraat. Het beige opbergsysteem bevat een groot scala extra opties als lades en deuren zodat klanten alle mogelijkheden van USM Haller kunnen ervaren. Daarnaast staat het team van ervaren interieurstylisten 7 dagen per week klaar om klanten de kleurstalen te tonen en alles te vertellen over USM. Via de website van MisterDesign
kunnen klanten een vrijblijvende afspraak inplannen met één van de interieurstylisten om hun ideale USM Haller of complete interieur te ontwerpen.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een