Op de rand van de toekomst viert Dans-, zang- en muziekvoorstelling DEEP/END het collectief

19 jul , 13:10 Nieuws
theater festival
Hoe bereiden we ons voor op de onbekende toekomst? In DEEP/END doen De Dansers en Club Gewalt een voorstel: Samen, in volledige afhankelijkheid. De twee gezelschappen vinden elkaar in een opzwepende en stuwende mars naar de toekomst, die moét doorklinken en doorbewegen.
DEEP/END is een levenslustige en meeslepende viering van het collectief. Na succesvoorstellingen op o.a. Oerol en Tweetakt speelt DEEP/END op 8, 9 en 10 augustus tijdens Theaterfestival Boulevard, ‘s- Hertogenbosch.
Over de voorstelling
DEEP/END is een oefening in interdependence, de praktijk van onderlinge afhankelijkheid. We weten niet waar de toekomst ons brengt, maar één ding is zeker: als we in het diepe moeten springen, doen we dat samen. Geïnspireerd door de aanhoudende onvermijdelijkheid van The Planets: Mars (Holst) en de Bolero (Ravel), versmelten de lichamen en de klanken van tien performers tot een muzikale en dansante estafette. Met de zacht overdonderende dans van De Dansers, de anarchistische zangstemmen van Club Gewalt en een gedeeld geloof in muziek, verdwijnt het onderscheid tussen de individuen. Het individu is immers failliet: leve het collectief.
Guy Corneille van De Dansers: “De positie van het individu mag wel iets minder heilig worden in de maatschappij. Alles wordt bekeken vanuit het idee dat je als individu tegenover een buitenwereld staan. En andere mensen horen bij die buitenwereld. Ja, dat geeft individuele vrijheid en eigenheid en expressie. Maar het is ook beperkend. Want wat als ik me juist een deel van het geheel voel? Van een dorp, een leefgemeenschap, een familie, de natuur?”
Over de makers
Het Utrechtse gezelschap De Dansers staat bekend om hun dansconcerten waarin acrobatische, moderne dans en livemuziek versmelten in een meeslepende totaalbeleving. In 2023 betoverden ze het Boulevard publiek met Hush in de Populierencirkel in het Zuiderpark. Het Rotterdamse muziek en performance collectief Club Gewalt is gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de generatie millennials. Ze creëren universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen. Ook zij waren eerder op Boulevard te zien met Die
Hexe (2021), Mini Miss Miraculous (2022) en in de samenwerking met Het Zuidelijk Toneel Drei, vier, flirt mit mir (2022). In DEEP/END bundelen De Dansers en Club Gewalt hun muzikale, dansante en performatieve krachten en vormen zo één groot supercollectief.
DEEP/END op Theaterfestival Boulevard Donderdag 8, vrijdag 9 & zaterdag 10 augustus 20:30 uur Theater aan de Parade, Pleinzaal Meer info & tickets: festivalboulevard.nl