Samenwerking vaatchirurgen Bernhoven en Jeroen Bosch Ziekenhuis

jun 18 , 17:00 Nieuws
unnamed 6 kopie
De komende jaren neemt het aantal patiënten met een vaatprobleem in de regio Noordoost-Brabant met 10 tot 15% toe. Om patiënten in de toekomst kwalitatief goede vaatzorg te kunnen blijven bieden, moeten de beschikbare zorgprofessionals en middelen op een slimme manier worden ingezet. Vandaar dat de vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven intensief gaan samenwerken. Recent zetten zij hiervoor de eerste stap en tekenden zij een intentieverklaring.
Kwaliteit
Vaatchirurg Bart Verhoeven (Jeroen Bosch Ziekenhuis) : “Naast de toename van het aantal patiënten hebben we te maken met de normering vanuit de beroepsvereniging en de kwaliteitseisen. Door samen te werken, kunnen we in de nabije toekomst dezelfde goede zorg garanderen en een kwaliteitsverbetering realiseren. Bijvoorbeeld door elkaars best practices over te nemen, complexe patiënten samen te bespreken en protocollen op elkaar af te stemmen.”
Zorg dichtbij
De samenwerking helpt niet alleen de kwaliteit van de zorg hoog te houden. Het zorgt er ook voor dat de zorg voor patiënten met vaatproblemen in de regio Noordoost-Brabant, beschikbaar en goed bereikbaar blijft.
Vaatchirurg Bart Leenders (Bernhoven): “Het beschikbaar houden van hoogwaardige vaatzorg is van groot belang voor Bernhoven en voor onze regio. In Bernhoven steven we er naar om goede vaatzorg, vertrouwd dicht bij huis te houden. Onze insteek hierbij is dichtbij huis als het kan, iets verder weg als het moet. De samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis maakt het mogelijk om dit streven ook in de toekomst waar te maken. ”
Twee locaties
Uiteindelijk wordt in een aantal stappen toegewerkt naar de integratie van de beide vaatchirurgische praktijken in één regionaal centrum op twee locaties.
egin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.