FC Den Bosch erkent Stichting M-Side als officiële gesprekspartner

Foto: Kees Vos Fotografie

Sinds 18 september heeft FC Den Bosch in Stichting M-Side een derde partij met wie de club op structurele basis in gesprek gaat over supporters- en stadionzaken van organisatorische- en beleidsmatige aard. Naast Stichting M-Side praten bestuur en medewerkers van de club regelmatig met de Supportersclub FC Den Bosch en Den Bosch FC over alles wat de FC-supporter bezighoudt.

Om te kunnen bouwen aan een duurzame relatie met al haar supporters, wil FC Den Bosch graag een open oor houden naar de achterban. Supporters zijn immers een essentiële informatiebron om ideeën te generen en nieuwe plannen te toetsen. Nog meer dan nu al het geval is, wil FC Den Bosch daarom toe naar een supportersbeleid waarbij actief wordt gestuurd op behoud en loyaliteit van supporters. Om beter aan de wensen van supporters te kunnen voldoen, is het van levensbelang hun behoeften en weerstanden beter in kaart te brengen Het erkennen van Stichting M-Side als formele gesprekspartner, en de bereidheid vanuit de clubleiding om op beleidsmatig niveau afspraken met hen te maken, gaat de club daarbij helpen.

Het is een gegeven dat zowel club als supporters een aantal dezelfde doelen voor ogen hebben: het behalen van succes met de club, een leuke sfeer in Stadion De Vliert en een positief imago van FC. De conflicten ontstaan soms over de wijze waarop dit bereikt zou moeten worden. Daarom blijft het van belang dat gezichtspunten goed worden begrepen en verwachtingen worden uitgesproken en gemanaged. Oplossingen ontstaan tenslotte in dialoog.

FC Den Bosch spreekt dan ook haar waardering uit naar de initiatiefnemers van Stichting M-Side – en ook naar de twee al langer bestaande supportersclubs; dankzij jullie bereidheid om te investeren in tijd, in de dialoog en door het delen van kennis en kunde, kunnen we vorm geven aan een gezamenlijke uitdaging om FC naar een hoger niveau te brengen.

De nieuwe Stichting voert de naam M-Side en behartigt primair de belangen van de supporters op de Oosttribune. Thema’s en eventuele kwesties met een gemene deler voor alle supporters, komen uiteraard op de agenda van de overleggen tussen stichting en club en/of tussen de drie supportersclubs onderling. De stichting zet zich met name in voor een integraal supportersbeleid, betere informatievoorziening vanuit de club richting supporters, opwaardering van de stadionfaciliteiten en het initiëren en bewaken van de FC supporterscultuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen